Inzamelingsactie voor ‘Wij Omarmen’ op De Piramide

Openbare basisschool De Piramide zet zich in de laatste weken van het schooljaar in voor een lokaal goed doel. Dat is stichting ‘Wij Omarrmen’, die zich inzet voor dorpsgenoten die het financieel minder makkelijk hebben. Vrijwilligers van ‘Wij Omarmen’ verzorgden op 8 december een presentatie voor de leerlingen op school. De Piramide is daarna gestart met het massaal inzamelen van lang houdbare (kerst)producten. Deze worden op 18 december aangeboden aan de stichting.

Het team van De Piramide vindt het belangrijk dat kinderen leren dat niet iedereen in gelijke omstandigheden leeft en dat er juist ook in Vught mensen zijn die het minder breed hebben. Voor die doelgroep zet stichting ‘Wij Omarmen’ zich in. ‘Wij Omarmen’ richt zich met een aantal verschillende activiteiten op het ontmoeten, verzachten en versterken van inwoners, die in stille armoede leven of hierin verzeild dreigen te raken. Die activiteiten lopen uiteen van een Huiskamer tot een kookclub en van een naaiatelier tot de winkel ‘Super voor elkaar’.

De inzamelingsactie van de jongens en meisjes van De Piramide richt zich met name op die winkel. Daarvoor is ‘Wij Omarmen’ altijd op zoek naar producten, die de deelnemers mee kunnen nemen, als extraatje bovenop de dagelijkse boodschappen. Met de kerstdagen voor de deur wordt bijvoorbeeld gezocht naar producten, die voor een kerstsfeer in huis kunnen zorgen. Die kunnen uiteenlopen van decoratie voor de eettafel tot houdbare etenswaren of verzorgingsproducten. Alles wat langere tijd houdbaar is, is welkom! De Piramide zamelt de komende tijd deze producten in op school. Kinderen van alle groepen nemen ze mee, maar ook buurtbewoners en andere betrokken worden uitgenodigd om producten op de school af te geven.

De verzamelde opbrengst wordt 18 december, een week voor Kerst, aangeboden aan ‘Wij Omarmen’. Dat is nog mooi op tijd om voor een aantal Vughtenaren de kerstdagen van een extra feestelijk tintje te voorzien. Het team van De Piramide hoopt, nee: rekent, op een hele mooie opbrengst. Zo worden het fijne feestdagen voor iedereen!