Leerlingen mogen voor één keer door school rennen tijdens sponsorloop in Vught

Leerlingen van Basisschool De Piramide in Vught mochten voor één keer juist wel door de school rennen. Tijdens een speciale sponsorloop haalden de kinderen geld op voor Stichting Dream4Kids, die unieke ‘droomdagen’ organiseert voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma.

Dat de leerlingen enthousiast deelnamen aan de sponsorloop, blijkt wel als de leerlingen van groep zeven en acht al tijdens het aftellen ervandoor gaan. “We hadden nog niet eens teruggeteld, maar ze willen alleen maar rennen, rennen, rennen”, vertelt leerkracht Eefje van Lith. “Normaal mogen ze natuurlijk nooit door de school rennen. We zeggen altijd dat ze rustig moeten lopen, maar nu rennen we door het gebouw en over de schoolpleinen. Dat vinden ze helemaal geweldig.”

‘Cadeau voor het leven’

Om geld op te kunnen halen, moesten de leerlingen zelf op zoek naar sponsoren. “Ik word door heel veel mensen gesponsord”, vertelt de 11-jarige Charlotte. “Ik heb gewoon door de wijk gelopen.” Ook familieleden zijn gevraagd om een duit in het zakje te doen. “Mijn moeder, vader en mijn oma”, sommen de leerlingen Julia en Koen (11) op.

Dream4Kids is erg blij met de actie van de basisschool: “Hierdoor kunnen wij kinderen die het nodig hebben een ‘droomdag’ geven. Zij geven heb een cadeau voor het leven”, vertelt Anke Cox, fondsenwerver bij de stichting. Naast geld voor Dream4Kids wordt er ook geld opgehaald voor een nieuwe basketbalpaal voor op het schoolplein. “Die paal is interessant, maar we hebben wel met de kinderen gesproken over het goede doel. Ze weten echt wel waar het over gaat en dat er kinderen zijn met trauma’s waar dit heel belangrijk voor is”, vertelt Van Lith.

Voor de laatste stand kunt u hier kijken. Doneren mag natuurlijk ook nog.

Deel dit bericht via:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp